Skip to content

Doe mee aan de masterclass Lokaal Eigendom

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en VEINH organiseren een tweetal masterclasses ‘’Lokaal Eigendom bij Energieprojecten’’. Deze masterclass vinden plaats op 11 en 18 juni, van 13.00 tot 15.30 via Zoom.
Masterclass lokaal eigendom

In de masterclass leer je:

  • wat ‘50% lokaal eigendom’ inhoudt;
  • hoe een coöperatief project ontwikkelt aan de hand van voorbeelden (vragen die aan de orde komen zijn: hoe zorg je voor participatie, wie is de omgeving, hoe betrek je die, …);
  • hoe de gemeente via beleidsregels kan sturen op goede processen, waarin lokaal eigendom, proces- en omgevingsparticipatie zijn geborgd. Met voorbeelden uit de praktijk.;
  • over de financiering van duurzame energieprojecten (met uitleg over de business case, kapitaalwerving en risico’s).

Voor en door wie?

Voor gemeentelijke beleidsmedewerkers, raadsleden, wethouders, bestuurders van de waterschappen, gedeputeerden, leden van energiecoöperaties of initiatieven en andere geïnteresseerden in de regio Noord-Holland Noord.

De masterclass wordt in Noord-Holland Noord georganiseerd door de Vereniging van Energiecoöperaties en Initiatieven Noord-Holland (VEINH) en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland.

De masterclass wordt gegeven door twee trainers uit de trainerspool van de participatiecoalitie. Dat zijn: Siward Zomer, coöperatief directeur bij Energie Samen en Liesje Harteveld, coördinator communicatie bij Energie Samen.

Meld je hier aan voor de masterclass van 11 juni.

Meld je hier aan voor de masterclass van 18 juni.